Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia – Kosken Seuralassa

17.2.2024 - 19:00 - 21:00

27€ - 33€

ri, Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia – Kosken Seuralassa

Esitys on ylistyslaulu suomalaiselle runoudelle. Se on sanan, sävelen ja liikkeen yhdistävä näyttämöteos, joka tarkastelee ikiaikaisia elämän teemoja: elämää, kuolemaa ja rakkautta. Eino Leinon, Saima Harmajan, Aleksis Kiven ja Uuno Kailaan runot muistuttavat meitä siitä, keitä me olemme ja mistä me tulemme. Ja mikä on matkamme määrä?

Kiertue-esityksessä esiintyvät Matti Ristinen, Johanna Juhola ja Sari Haapamäki.

Matti Ristinen on tv:stä ja elokuvista tuttu näyttelijä (Syke, Pirunpelto, Tuntematon sotilas, Olen suomalainen). Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia on Matti Ristisen 50-vuotisjuhlaesitys. Matti on valinnut esitettäväksi runoja, jotka nostavat esiin muistoja eletystä elämästä.

Johanna Juholan on luonut esityksen sävelmaailman ja säveltänyt runoihin uutta musiikkia. Hän on kansainvälisesti tunnustettu harmonikkavirtuoosi, joka on julkaissut kuusi albumia omalla nimellään ja toimii muusikkona ja säveltäjänä lukuisissa yhtyeissä.

Sari Haapamäki vastaa esityksen liikekielestä ja on teoksen kolmas esiintyjä. Hän on tehnyt pitkän uran näyttelijänä ja tanssijana Helsingin kaupunginteatterissa.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia- esityksen on ohjannut teatteriohjaaja Milko Lehto.

Esityksen visuaalisesta suunnittelusta on vastannut vaatesuunnittelija, elokuvaohjaaja, yrittäjä Paola Suhonen. Runojen lisäksi kuultavat tekstit on kirjoittanut kirjailija Antti Heikkinen. Pietu Pietiäinen on teoksen valo- ja äänisuunnittelija. Pietiäinen vastaa myös esityksessä käytettävistä projisoinneista.

Kiertue toteutetaan yhteistyössä 75-vuotisjuhlavuottaan viettävän Suomen Kotiseutuliiton kanssa. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt apurahan Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia- kiertue -esityksen valmistamiseen. Hämeenkosken Seuralan esitystä tukee Hollolan kunnan Kulttuuripalvelut.

Liput Heliän kukkakaupasta 14.2. asti.
Liput 33€, eläkeläinen/ opiskelija / työtön 27€
Esitys kestää 2 tuntia, sisältäen väliajan. Väliajalla, sekä tuntia ennen esitystä, palvelee Kosken Seuralan laadukas ja monipuolinen puffetti.

Tiedot

Päivämäärä:
17.2.2024
Aika:
19:00 - 21:00
Hinta:
27€ - 33€
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Järjestäjä

Kosken Seurala Oy

Tapahtumapaikka

Seurala
Asikkalantie 1
Hämeenkoski, 16800
+ Google Map