Tiistaina puolen päivän jälkeen oli hiukan jännitystä ilmassa, langanpätkiä nypittiin ja vielä pikkuisen kohenneltiin, mutta onneksi pian alkoi tulla näyttelyvieraita ja pääsimme tarjoilemaan kahvia ja raparperipiirakkaa. Vielä viimeinen työkin asennettiin sille varatulle paikalle, kun Miia Roppo toi Martti-pojalleen tekemänsä kettupeiton. Peiton tekeminen vei kuulemma melkein yhtä kauan kuin vauvan tekeminen. Onneksi Miia jaksoi tehdä peiton valmiiksi, sillä lopputulos on aivan yhtä soma kuin vauvakin. Ja se on hyvä esimerkki siitä, että ei tarvitse olla tilkkukonkari tehdäkseen peiton, sillä Miia aloitti ryhmässämme viime syksynä.

Ikkunoille olemme koonneet sinisävyisiä sekä luonto- ja eläinaiheisia töitä Suomen juhlavuoden kunniaksi. Peittoja on tehty vuosien varrella, mutta ne eivät ole olleet ennen näyttelyssä. Suurin peitto on kuvassakin näkyvä päiväpeitto, jonka tein siskolleni syntymäpäivälahjaksi kolmisen vuotta sitten. Uusin on sekä värikkäistä että vaaleista paloista tehty sydänpeitto, joka on Heli Jokivuoren ihan ensimmäinen tilkkupeitto ja se valmistui juuri näyttelyn kokoamista edellisenä päivänä. Kaiken kaikkiaan olemme saaneet paljon aikaiseksi, vaikka keväällä ihmettelimme, että onko meillä näyttelyn verran töitä tehtynä. Uskomattomasti niitä sitten löytyy, vuosien varrella tehtyjä.

Wellamo-opiston ryhmä aloitti 2011 syksyllä ja osa meistä on aloittanut jo tuolloin ryhmässä, mutta joka syksy meille on tullut uusia tilkkuilijoita porukkaan. Osa on jatkanut ja osa jättäytynyt pois töiden, koulutusten tai terveydellisten syiden vuoksi. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita takaisinkin! Ryhmä kokoontuu Hämeenkosken koulun puukoululla joka toinen maanantai klo 18 – 21.15. Opettaja Sanna Paranko tuo yleensä kaksi aihetta, jotka käydään tarkasti läpi vaihe vaiheelta tunnin alussa ja kotiin viemiseksi saa ohjemonisteen, jonka avulla voi kotona jatkaa työtään. Kaikista ohjeista ei tietenkään ole pakko tehdä, vaan voi itse valita, mikä miellyttää. Tai tehdä samaa työtä useammalla kerralla, vaikka koko lukuvuoden. Peittoblokkien lisäksi on usein joku kassimalli tai pussukka. Peittoblokeista ei tarvitse tehdä aina peittoa, vaan voi tehdä pienemmän, kuten seinätekstiilin tai sohvatyynyn. Jos sinuakin kiinnostaa kokeilla tilkkuilun värikästä maailmaa, niin Wellamo-opiston ilmoittautuminen alkaa 15.8. Tervetuloa mukaan!