Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

”Maistiaisia barokin Euroopasta” Barokkiyhtye Galantina konsertoi

8.6.2022 - 18:00 - 19:00

Omasta ajastamme poiketen olivat barokin aikana käyttö- sekä taidemusiikki sama asia. Musiikkia haluttiin ja tarvittiin hovien ja kirkkojen lisäksi myös kodeissa. Koska äänitteitä ei ollut, oli kaikki musiikki aina elävää. Myöskään aikakauden kuulijat eivät halunneet kuulla samoja teoksia uudestaan, joten säveltäjillä riitti työtä uusien sävellysten kirjoittamisessa. Tästä syystä onneksemme on barokin aikana sävelletty tavaton määrä musiikkia. Vaikka vuosisatojen melskeissä on valtavasti teoksia kadonnut, on myös säilyneiden sävellysten määrä todella suuri. Ja lisää tuntemattomia sekä kadonneiksi oletettuja teoksia löytyy edelleenkin.

Tuolla aikakaudella ei ollut orkestereilla vakiintunutta kokoa ja tarvittavien soittajien määrät vaihtelivat suurista oopperaorkestereista yhteen kotisoittajaan. Myös sävellyksissä käytetyt soittimet vaihtelivat säveltäjien mieltymysten tai käytettävissä olleiden soittimien mukaan. Taiteen tekemisessä tuolloin oli mukana vahvasti järki ja käytännöllisyys. Barokkiyhtye Galantinan konsertissa kuullaan pienehköille kokoonpanoille tehtyjä konserttoja ja sonaatteja.

Italialaisesta, saksalaisesta ja ranskalaisesta barokista koostuva konserttiohjelma sisältää kuusi teosta, jotka ovat säveltäneet Francesco Mancini, Georg Philipp Telemann, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, Joseph Bodin de Boismortier sekä Jaques-Christophe Naudot. Tarkkoja sävellysvuosia ei kaikista teoksista tiedetä, mutta varmasti kaikki ovat 1700-luvun ensimmäiseltä puoliskolta.

Juonnetun esityksen kesto on noin tunti ja 10 minuuttia.
Vapaa pääsy/käsiohjelma 10 €.

Periodi-instrumenteilla soittava kokoonpano on: Martti Peippo (huilut), Ester Sundström (viulu), Johanna Honkanen (viulu ja viola), Risto Kytö (spinetti), Anniina Saarikko (sello).

Total Page Visits: 31 - Today Page Visits: 3

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
8.6.2022
Aika:
18:00 - 19:00
Tapahtuman avainsanat:
,

Järjestäjä

Hämeenkosken kappeliseurakunta/ Hollolan seurakunta
View Järjestäjä Website

Tapahtumapaikka

Hämeenkosken kirkko
Toijalantie 11
Hämeenkoski, 16800
+ Google Map
Total Page Visits: 31 - Today Page Visits: 3