Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luento Perinnetietoa kuun vaikutuksesta

10.4.2018 - 18:00

Kaikille avoin maksuton yleisöluento Kuunkierron vaikutus puutarhassa ja luonnossa. Kansanperinnettä tutkineen Anne Pöyhösen luennolta saat perimätiedon neuvot milloin oli hyvä aika kaataa polttopuut, milloin kaadetaan ns. palamattomat puut tai halkeamattomat puut rakentamiseen. Kuunkiertoon perustuvien perinnetietojen aikatauluja noudattamalla peltosalaojat pysyvät tukkeutumattomina pidempään ja juurella kohotettava leipä nousee hyvin.
Luennolla kuullaan näiden lisäksi milloin on hyvä aika leikata omenapuut ja marjapensaat, kylvää ja istuttaa, kitkeä rikkaruohot, raivata vesakkoa, tehdä komposti ja lannoittaa, kaivaa tai puhdistaa kaivo, tehdä saunavihtoja, kerätä yrttejä tai leikata hiuksia. Illan aikan kuullaan selitys myös sille, miksi kuu valvottaa.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 18.00 ja luento klo 18.30. Kahvittelun aikana on mahdollisuus ostaa Yläkuu-kustannuksen kuukalentereita ja kirjoja, joihin voi tehdä muistiinpanoja luennon aikana. Luento kestää n. 1,5 tuntia ja sen jälkeen on varattu puoli tuntia aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tervetuloa!

Total Page Visits: 51 - Today Page Visits: 3

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
10.4.2018
Aika:
18:00

Järjestäjä

Hämeenkosken Maa- ja Kotitalousseura ry

Tapahtumapaikka

Seuralan kahvio
Total Page Visits: 51 - Today Page Visits: 3