Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kirjailijatapaaminen Seuralassa 13.2.2017

13.2.2017 - 18:00 - 20:00

Hämeenkosken kirjasto ja Koski-seura järjestävät Seuralan kahviossa maanantaina 13.2.2017 kello 18.00 tilaisuuden, jossa tapaamme Hämeenkosken Uusi-Pätilässä lapsuutensa asuneen Veikko Sonnisen. Veikko Sonninen kertoo lapsuus- ja nuoruusvuosistaan kirjassaan Kylmän tilan poika.

”Kolmevuotias Veikko näki äitinsä purskahtavan itkuun. Tässä ei perkele itkut auta, murahti isä. He seisoivat lumisohjossa märkinä ja väsyneinä, isä, äiti, kolme lasta, kaksi lehmää ja koira. Synkän metsän keskellä he näkivät laudasta kyhätyn kopperon ja sen takana raivaamatonta korpea.Veikko Sonninen syntyi naapurin saunaan Lapinlahdella ja päätyi vanhempiensa mukana keskelle hämäläiskorpea sattuman oikusta. 16 000 perhettä houkuteltiin sotien jälkeen uudisraivaajiksi, tavoitteena oma tupa ja elanto. Veikon äiti Katri oli kuivan maan myrskyluodonmaija, joka vastasi velkaisen tilan töistä ja kirjaviisaan poikansa koulutuksesta isän sairastuttua. Veikko päätyi monien vaiheiden kautta ylioppilaaksi ja lakia lukemaan. Veikko Sonninen teki työuransa ensin Lääketeollisuusyhdistyksen ja sitten Suomen Kustannusyhdistyksen toimitusjohtajana. Muistelmissaan hän kuvaa vanhempiensa elämää Lapinlahdella, uudisraivaajakylän arkea Hämeessä ja nuoruusvuosiaan Lahdessa historioitsijan pieteetillä.”

Tilaisuudessa näytetään myös Yrjö Tammisen 1950-luvulla Uuden Pätilän taloista ottamia valokuvia. Talot ovat kuvissa juuri äskettäin valmistuneet ja osa on viimeistelyvaiheessa.

Kahvitarjoilu

Tervetuloa

Total Page Visits: 205 - Today Page Visits: 1

Tiedot

Päivämäärä:
13.2.2017
Aika:
18:00 - 20:00

Järjestäjä

Koski-seura ry
Sähköposti
koskiseura@gmail.com
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Seuralan kahvio
Asikkalantie 2
Hämeenkoski, 16800 Suomi
+ Google Map
Total Page Visits: 205 - Today Page Visits: 1