Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Avoimet maatilat – päivä Hämeenkoskella

14.7.2018 - 11:00 - 15:00

Hämeen Avoimet maatilat – päivässä lauantaina 14.7. ovat mukana Hämeenkoskelta Huljalan Tupala osoitteessa Vanhatie 239 ja Nikkarin tila osoitteessa Nikkarintie 28. Molemmilla tiloilla voi vierailla päivän aikan klo 11-15.

Huljalan Tupalan luomuviljellyillä tiluksilla kasvaa tänä vuonna kyyttölehmiä, nurmea, tattaria, härkäpapua ja öljyhamppua sekä monenlaista vihannesta. Avoimien ovien päivässä pääsee kierrokselle perinnebiotooppiin, taputtamaan kyyttöjä tai vaikkapa leikkuupuimuria tai molempia, sekä tutustumaan alueen viljelykasveihin ja niistä saataviin tuotteisiin. Puffetissa muun muassa kyyttöpasteijoita ja härkäpapumuffinsseja. Myynnissä tilan tuotteita: kyytönlihaa, härkäpapuja, hampunsiemeniä sekä monenlaista vihannesta.

Nikkarin kasvinviljelytilalla Hämeenkosken Etolan kylässä viljellään mallasohraa, ruista, rapsia, kuminaa ja härkäpapua. Lisäksi tilan pihapiirin pelloilla ja metsälaitumilla kirmaa pieni lammaskatras. Avointen maatilojen päivänä tilalla voi tutustua erilaisiin viljelykasveihin ja koneisiin, rapsutella lampaita ja keväällä syntyneitä karitsoita laitumella sekä kokeilla heittää heinää seipäille (sadevarauksella). Aikamatkalle talon ja maalaiselämän historiaan pääsee navetan vintin Heta Sofian kammarissa ja vanhan aitan uumenissa.  Pihapiirissä on myös pientä suolaista ja makeaa tarjoileva kahvila. Tilalta voi ostaa lampaiden taljoja, lankoja sekä härkäpapua.

 

Total Page Visits: 30 - Today Page Visits: 3

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
14.7.2018
Aika:
11:00 - 15:00
Tapahtumanluokka:
Total Page Visits: 30 - Today Page Visits: 3