Avantouinti

Hämeenkosken kylmävesiuinti- / avantouintipaikka sijaitsee Hämeenkosken kirkonkylällä Teuronjoen rannalla, kunnan rantasaunalla. Uintikauden maksun 30 euroa voi maksaa Hämeenkosken kirjastoon, josta saa myös avaimen panttia vastaan. Jokainen kävijä maksaa maksun, vaikka käyttäisi yhteisavainta jonkun kanssa. Uimarien käytössä on pukuhuone ja wc. Saunan käytöstä peritään erillinen rantasaunan vuokra.
Avaimen haltijan täytyy käydä joka kauden aluksi maksamassa kausimaksu tai palauttaa avain Hämeenkosken kirjaston palvelupisteeseen.

Kuva on avantouimari Marketta Lappalaisen kuvaama.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää JaaHämeenkosken kirjasto

Uusi kirjastomme on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus Seuralan yläkerrassa. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.

Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää Jaa

Asikkalantie 1, toinen kerros
16800 Hämeenkoski

Hiihtoladut

Hiihtoladut kokonaisuudessaan ovat tarkoitettu vain hiihtoa varten: ei koirien ulkoiluttamiseen eikä kävelylenkeille.

Pururadan 1,2 km:n latu on valaistu klo 22.00 asti. Pururadalla on ainoa valaistu latu Hämeenkoskella.

Valkjärveä kiertää sekä perinteinen latu että luistelu-ura (jäätilanteen salliessa). Ethän kävele luistelu-uraa pilalle.
Jos haluat kävellä jäällä, niin ole kiltti ja käytä muita reittejä kuin hiihtoon tarkoitettuja.

Kukkolanharjun 10 km:n latu tehdään luonnonlumelle, kun lumitilanne sallii. Opastaulut sijaitsevat Valkjärven uimakopin seinässä sekä reitin varrella. Latukartta löytyy kunnan kotisivuilta ja sen voi noutaa myös kirjaston palvelupisteeltä.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää JaaKoskihalli ja kuntosali

Koskihalli sijaitsee osoitteessa Huhdintie 7. Hallin kokonaispinta-ala on 912 neliömetriä ja korkeus n. 9,5 metriä. Halli on jaettu kolmeen lohkoon, joita voi vuokrata erikseen. Soveltuu hyvin salbandyn, lentopallon, sulkapallon, koriksen jne. pelaamiseen. Hallin yhdelle seinälle on kiinnitetty kiipeilyseinä ja alakerrassa on kuntosali. Kaikista halliin liittyvistä asioista saat tietoa Hämeenkosken kirjaston palvelupisteeltä p. 044 7488 906 ja Hollolan kunnanviraston palvelupiste Piipahluksesta tilavaraukset@hollola.fi

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää Jaa

Huhdintie 7
16800 Hämeenkoski

Kukkolanharjun metsäpolku

Kukkolanharju on osa pitkää luode-kaakko suuntaista harjujaksoa, joka päättyy I Salpausselän reunamuodostumaan. Kukkolanharjun rinteet luovat hienot puitteet luonnossa liikkumiselle. Retkeilyreitti nousee harjun yli ja palaa takaisin kauniin Valkjärven rantaan. Korkeuseroa reitin varrella on noin 60 metriä.

Valkin lenkki kiertää kauniin Valkjärven. Reitti on tasainen ja kulkee osittain asutuksen keskellä. Valkin lenkkiä ei ole viitoitettu maastoon. Retkeilyreitin kanssa osittain samaa pohjaa kulkee talvella hiihtoladut. Hiihtolenkiltäkin pääsee Valkjärven eteläosaan laavulle järvimaisemiin.

Hyvä huomioida on, että alueella kuljetaan yksityisillä mailla ja on toivottavaa, että kulku tapahtuu vain opastetulla reitillä jokamiehenoikeudet ja velvollisuudet huomioiden.

Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme on perustanut luontopolun kertomaan alueen metsistä sekä metsien käytöstä ja hoidosta Metsätietoa kouluihin -hankkeen EU-Leader-osarahoituksella.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää JaaLähiliikuntapaikka

Hämeenkosken koulun ja jääkiekkokaukalon välissä sijaitsee aikuisille mitoitettu kuntoratavälineistö, joka mahdollistaa monipuolisen kuntoilun ulkona ilman välineitä ja maksuja.
Hämeenkosken koulun pihalla on lisäksi kiipeilytelineitä ym. välineistöä lapsille.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää Jaa

Huhdintie 7
16800 Hämeenkoski

MUSTAJOKI, PUTULANJOKI, ISOJOKI, VÄHÄJOKI

Joella on monta nimeä, Mustajoki laskee Pääjärven pohjois- itälaitaan ja jatkuu eri nimillä Ylänneen alueita kohti. Hämeenkosken pohjoisen kylän Putulan kohdalla joki kuohuu Putulankoskena. Koski sijaitsee Asikkalantie päässä ennen Lammi – Asikkalantie liittymää Myllytien varressa vanhan tien osalla. Koskessa on ollut kylän mylly.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää JaaPääjärvi

sijaitsee Hämeenkosken pohjoisosassa ja on osin Lammin puolella. Se on syvä, paikoin jopa 90 metriä. Järvi on yksi Suomen tutkituimmista , koska sen Lammin puoleisessa päässä on Helsingin Yliopiston biologinen tutkimuslaitos. Järvi on kalaisa. Pääjärvelle pääsee moottoriveneellä Hämeenkosken keskustan tuntumasta Sahapadolta Pikku-Lanon ja Isolanon lammien ja Leppälammin kautta Kotajokea pitkin. Jokien ja lampien kautta kulkeva reitti sopii myös hyvin melontareitiksi.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Pessa-laavu

Valkjärven eteläpäässä sijaitsee laavu, Kukkolantie -> Yläkukkolantie -> uimaranta.
Laavulta polkuyhteys Kukkolanharjun metsäpolulle.
Laavun tarvikkeet lahjoitti Hollolan kunta loppuuonna 2018 ja se pystytettiin talkoilla keväällä 2019.
Laavun edessä on mahdollisuus sytyttää nuotio, jos vie mukanaan polttopuita ja huolehtii tulen turvallisesta sammuttamisesta.

Total Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10

Tykkää JaaTotal Page Visits: 3211 - Today Page Visits: 10