Hollolan Kotiseutuyhdistys ry on julkaisemassa jälleen uuden kotiseutukirjan marraskuussa 2023. Kirja on järjestyksessään jo 37. Hollolan kotiseutukirja. Tulevaan kirjaan etsitään kirjoittajia ja kirjoituksia. Hämeenkoski on ollut hyvin edustettuna viime vuosina ilmestyneissä kirjoissa. Onko sinulla aihe kirjoitukseen tai jo pöytälaatikossa oma tai peritty kirjoitus? Aiheena voi olla Hollolaan tai Hämeenkoskeen liittyvä tarina, paikalliset ihmiset, esineet, perinteet tai mielenkiintoiset paikat tai tapahtumat. Hyvä kuva ja siihen liittyvä lyhytkin kirjoitus on tervetullut.

Kotiseutuyhdistys ottaa ilolla vastaan eri pituisia kirjoituksia ja tarvittaessa auttaa kirjoituksien kanssa. Tekstin ei tarvitse olla loppuun asti hiottu, vaan kirjatoimikunta voi tarvittaessa muokata kirjoituksen lopulliseen muotoonsa. Lähetämme muokatun tekstin tietysti vielä kirjoittajalle hyväksyttäväksi. Kirjoituksiin liitettävien kuvien olisi hyvä olla mielellään alkuperäisiä tai alkuperäisistä skannattuja ja laadultaan hyviä. Kirjassa käytettävien kuvien määrä tarkentuu kuvien laadun ja taiton edetessä. Alkuperäiset kuvat palauttetaan takaisin.

Kirjatoimikunta toivoo kesän alkuun mennessä yhteydenottoja ja tietoa siitä, jos aiot kirjoittaa. Tämä helpottaa arvioimaan kirjaan tulevien kirjoitusten määrää. Kirjoitukset tulisi olla valmiina elokuun 2023 loppuun mennessä. Kirjoitukset voi lähettää sähköpostiosoitteeseen: yhdistys(at)hollolankotiseutuyhdistys.fi. Syyskuun alussa aloitetaan kirjan valmistelu taittoa ja painoa varten.

Hollolan Kotiseutuyhdistys on nimennyt kirjan valmisteluun toimikunnan. Siihen kuuluvat Hollolan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Anni Salila, sihteeri Kaija Manninen, kirjan taittaja Jyrki Vattulainen sekä kirjaan lukuisina vuosina kirjoittaneet Juha Mattila ja Pauli Helén. Toimikunnan jäsenet ovat käytettävissäsi, jos haluat keskustella kirjoituksesi aiheesta tai muusta siihen liittyvästä.

Hollolan kotiseutukirjan julkaiseminen vuosittain on tärkeää kotiseututyötä sekä paikallishistorian vaalimista ja tallentamista seuraaville sukupolville. Kirjalla on myös taloudellista merkitystä  työssä kotiseudun kulttuurin ja historian säilyttämisen puolesta.

Toivottavasti tartut tähän esitettyyn kirjoitushaasteeseen!

Yhteydenotot ja lisätieoja

Juha Mattila puh: 040 520 8240 (mielellään iltaisin) juhatee.mattila(at)gmail.com

Pauli Helen  phelen(at)kolumbus.fi

Artikkelikuva: Kouluruokailua 1980-luvulla Hyväneulan koululla, Kuvaaja Soile Siltanen