Mansikka-aika alkoi, aikaisemmin kuin odotitkaan. Paikallista mansikkaa on hyvin saatavissa Hämeenkoskelaisilta tiloilta. Kaikkien aikojen kuumin toukokuu sekä lämmin ja kuiva alkukesä ovat kypsyttänyt mansikat etuajassa. Jo juhannusviikolla on satokausi käynnissä, kertoo Pekka Ollila mansikkatilalta Etolasta. Sadosta odotetaan normaalia ja paras kausi ajoittuu heinäkuun alkuun, jos säässä ei tapahdu suuria muutoksia, sanoo Katriina Tuloisena Putulasta. Tänään 15.6 on Ollilan tilan ensimmäiset mansikat toimitettu kirkonkylän Saleen ja Tuloiselan tila on avannut toripisteen Koskikartanossa ( avoinna ma-la klo 17 asti).

Kastelulla marjan laatu on saatu turvattua, vaikka työlästä ja vaikeaa veden järjestäminen tässä kuivuudessakin onkin ollut, kertovat viljelijät. Marjat ovat makeita ja suuria. Kotiseutumansikkaa löytyy Hämeenkoskelta  Asikkalantien varresta mm. Etolasta Ollilasta, Mustjoelta ja Tuloiselalta.  Ollilasta voi kesän edetessä käydä ostamassa vaikka herneitä ja vadelmia sekä monenlaisia marjoja ja marjaisia hilloja tai mehuja. Tuloiselalla voi Putulassa poiketa kahviossa ja kesäkaupassa, josta saa mansikoiden lisäksi lähiseudun tuottajien tuotteita mm. porkkanamehua, biisoninlihaa ja Ollilan marjaisia hilloja.

Mustjoen mansikkatila

Ollilan marjatila

Tuloiselan marjatila